آتش بس برقرار می شود: شکست، انزوا و نفرت علیه اسراییل حاصل 15 ماه قتل عام در غزه

دفتر نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو در بیانیه‌ای اعلام کرد که امروز (جمعه ۲۸ جدی) نمایندگان اسرائیل و گروه حماس در دوحه توافقی را در خصوص آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌ها امضا کردند.

این توافق از دیروز تا اکنون واکنش‌های گسترده‌ای جهانی را به همراه داشته، و توسط سازمان‌ها و کشورهای مختلف از جمله سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی، ایالات متحده، ایران، پاکستان، عربستان سعودی، ترکیه، آلمان، فرانسه، ژاپن، استرالیا و بسیاری دیگر مورد استقبال قرار گرفته است.

انتونیو گوترش،دبیرکل سازمان ملل متحد(پنجشنبه ۲۶ جدی) با ابراز خشنودی اش از این پیشرفت دیپلماتیک بیان کرد که: « از تلاش های بی وقفه میانجی مصر، قصر و ایالات متحده امریکا در تحقق این توافق قدردانی می کنم. تعهد خسته گی ناپذیر آنان برای یافتن راه حل دیپلوماتیک برای دست یابی به این پیشرفت حیاتی بوده است. من از همه طرف های مرتبط می خواهم که به تعهدات خود پایبند بمانند.»

انعکاس توافق آتش بس در حکومت اسراییل: وزیر امنیت نتانیاهو را تهدید کرد

ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت اسرائیل، با هشدار شدید به نخست‌وزیر این رژیم اعلام کرد که در صورت اجرای توافق آتش‌بس، حزب تحت رهبری‌اش، «قدرت یهود»، از ائتلاف خارج شده و کابینه را ترک خواهد کرد.

بن‌گویر این توافق را «تسلیم در برابر حماس» خوانده و با این ادعا، نتانیاهو را تهدید کرده است.

حاییم رامون، که در دولت‌های پیشین اسرائیل به عنوان وزیر دادگستری و امور داخلی فعالیت کرده، اعلام کرد که ارتش اسرائیل مردم خود را فریب داده است. وی تأکید کرد: «اجازه ندهید ارتش اسرائیل حقیقت تلخ را از شما پنهان کند. ارتش و دولت نتوانستند حماس را سرنگون کنند.»

افزایش مخالفت‌ها علیه نتانیاهو

در روزهای اخیر، هیچ‌چیز مطابق خواسته‌های اسرائیل پیش نمی‌رود. پس از ۷ اکتبر، دولت و جامعه اسرائیل به‌سرعت به‌سوی فروپاشی حرکت می‌کنند. حکومت نسل‌کش اسرائیل که در غزه قادر به پیروزی در جنگ نشده و شکست‌خورده است، دیگر در عرصه بین‌المللی نیز اعتباری ندارد. در حالی که دادگاه کیفری بین‌المللی، نتانیاهو و دو وزیرش را به عنوان جنایتکار جنگی و نسل‌کش معرفی کرده است، نظامیان و افسران اسرائیلی نیز در سراسر جهان با خطر بازداشت و محاکمه مواجه هستند.

از سوی دیگر، انتشار ویدیویی حاوی فحاشی تند ترامپ علیه نتانیاهو در شبکه اجتماعی او، نشانه‌ای از شکاف عمیق در روابط اسرائیل و آمریکا محسوب می‌شود. این اقدام ترامپ، تردیدهایی درباره آینده روابط تل‌آویو و واشنگتن بعد از آغاز دوره ریاست جمهوری وی، ایجاد کرده است. از سوی دیگر به گزارش بعضی از رسانه های اسرییلی نتانیاهو در مراسم سوگند ریاست جمهوری ترامپ نیز شرکت نمی کند.

در داخل اسرائیل، مخالفان و مقامات عالی‌رتبه، تمام مسئولیت این وضعیت را بر دوش نتانیاهو می‌اندازند. ادامه این روند در کشوری که تقریباً هر شهروندی مسلح است، می‌تواند انتقادات و اعترضات لفظی در داخل این کشور را به درگیری‌های مسلحانه و حتی جنگ داخلی تبدیل کند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *