هنر نقاشی، بهعنوان یکی از اصیل ترین و تأثیرگذارترین ابزارهای بیان انسانی، همواره وسیله ای برای روایت های ناگفته جوامع بوده، و نقشی بیبدیل در حفظ و احیای ارزشهای فرهنگی ایفا نموده است.
در همین راستا، مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی افغانستان به منظور ترویج هنر، مستندسازی ارزشهای تاریخی و فرهنگی، و بازتاب رسوم و سنتهای اقوام متنوع افغانستان در قالب هنر رسامی و نقاشی، به برگزاری فعالیت های ارزشمندی از قبیل ترتیب دادن مسابقه نقاشی و دورههای آموزشی در این عرصه پرداخت.
مسابقهی نقاشی با عنوان “روایات خاموش افغانستان”، که با حضور ۲۴ هنرمند برگزار گردید، بستری برای تجلی خلاقیت و آفرینش هنری ایجاد نمود. در این مسابقه، آثار ارسالی هنرمندان از سراسر افغانستان توسط هیئت داوران برجسته اعم از افغانستان و ترکیه مورد بررسی قرار گرفت و هیئت داوران با استناد به معیارهایی نظیر خلاقیت، تسلط فنی، اصالت در ارائه مفاهیم فرهنگی و تاریخی، ترکیببندی دقیق و توانایی برقراری ارتباط عمیق میان اثر و روایت، به ارزیابی هر یک از آثار پرداختند.
در ادامه متا، در راستای ارتقای ظرفیتهای هنری جوانان، به برگذاری دو دور ازکارگاره های آموزش نقاشی پرداخت که دور نخست کارگاه طی یک سمستر آموزشی با مشارکت ۵۷ هنرجو برگزار گردید. این دور از کارگاه به رسامی با پنسل اختصاص داشت و زمینهای برای آشنایی اشتراک کننده گان با مبانی بنیادین طراحی و تکنیکهای سایهپردازی را فراهم نمود. دور دوم این کارگاه نیز با حضور ۴۶ شرکتکننده، به نقاشی رنگ روغن، یکی از شاخههای برجستهی هنرهای تجسمی، معطوف شد که این دوره با ارائه ای مطالب چون مفاهیم پایه، شناخت رنگ، ترکیببندی، تکنیکهای تخصصی و آموزش روش های خلاقانه در نقاشی، فرصتی بینظیر برای ارتقای مهارتهای فنی شرکتکنندگان ایجاد کرد.
باشد که این ابتکار مرکز، پلی مستحکم میان گذشته و آینده ایجاد کند و هنر را به عنوان زبان مشترک، در پاسداشت میراث فرهنگی و ارتقای جایگاه جامعه به اوج خلاقیت هدایت نماید.
نوت:کلیه حقوق نشر و چاپ نقاشی ها برای مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی افغانستان محفوظ است.
مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی افغانستان