واکنش جهان به مسدود شدن نهادهای پزشکی دختران

پس از آن که وزارت صحت عامه حکومت سرپرست طالبان در روز دوشنبه ۱۲ قوس تصمیم به مسدود کردن نهادهای طبی برای دختران گرفت، این اقدام واکنش‌های گسترده‌ای بین‌المللی به دنبال داشت.

چنین تصمیمی ضربه ی ناامید کننده به به حقوق اولیه ای زنان افغان و سیستم صحی افغانستان است

سازمان همکاری اسلامی، منع تحصیل دختران افغانستان در انستیتوت‌های طبی توسط طالبان را غیرمنتظره و عمیقاً ناامیدکننده توصیف کرده و به شدت نسبت به آن ابراز نگرانی کرده است. در بیانیه‌ی این سازمان آمده است که «چنین تصمیمی نه تنها به‌عنوان یک ضربه‌ی ناامیدکننده به حقوق اولیه‌ی زنان افغان است، بل‌که احتمالا تأثیر مخربی بر سیستم صحی افغانستان خواهد داشت که با چالش‌های بزرگی روبه‌رو است.»

نیازهای پزشکی در افغانستان بسیار زیاد است و موجودیت کادرهای پزشکی بیشتری، در بخش زنان افغان، برای رفع آن‌ها الزامی است

سازمان پزشکان بدون مرز از پیامدهای بد مسدود شدن انستیتیوت‌های طبی به روی دختران افغانستان هشدار داده است.

این سازمان در اعلامیه‌ای گفته است که نیازهای پزشکی در افغانستان بسیار زیاد است و از همین رو باید کادرهای پزشکی بیشتری آموزش ببینند.

در اعلامیه پزشکان بدون مرز آمده است: “نیازهای پزشکی در افغانستان بسیار زیاد است و نیاز است که کادرهای پزشکی بیشتری، به ویژه در بخش زنان افغان، برای رفع آن‌ها آموزش ببینند. برای تحقق این امر، زنان باید به آموزش دسترسی داشته باشند. محدودیت‌های آموزشی اعمال شده در سال‌های ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ به طور قابل توجهی در دسترس بودن کادر پزشکی زن را در آینده کاهش می‌دهد.”

تطبیق این دستورالعمل پی آمد های زیانبار برای انکشاف و رفاه مردم افغانستان خواهد داشت

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز گفته است که از گزارش‌ها در مورد بستن انستیتوت‌های طبی به‌روی زنان و دختران «به‌شدت» نگران است. در اعلامیه‌ی یوناما آمده است که «در صورت تطبیق، دستورالعمل گزارش‌شده محدودیت‌های بیشتری را بر حقوق زنان و دختران برای آموزش و دسترسی به خدمات صحی و مراقبت‌های صحی ایجاد می‌کند. در نهایت دستور مذکور به انکشاف افغانستان و رفاه مردم کشور آسیب‌های زیانباری را در پی خواهد داشت.»

این دستور تاثیری مخربی بر سیستم صحی و توسعه افغانستان خواهد داشت

استفان دوجاریک، سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد نیز درباره‌ی فرمان ممنوعیت تحصیل دختران در انستیتوت‌های افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این دستور تأثیر مخربی بر سیستم صحی و توسعه این کشور خواهد داشت. او گفته است که «ما از مقام‌های بالفعل می‌خواهیم که در اجرای این دستورالعمل با توجه به تأثیر منفی آن بر زندگی زنان و دختران افغان و همه‌ی مردم در سراسر کشور تجدید نظر کنند.»

ما از طالبان می خواهیم به سیاست های ناعادلانه خود پایان داده و به تعهدات خود پابند باشند

اتحادیه اروپا نیز این تصمیم طالبان را محکوم کرده و خواستار تغییر سیاست‌های تبعیض‌آمیز و حفظ تعهدات بین‌المللی در زمینه دسترسی برابر به آموزش و مراقبت‌های بهداشتی برای تمامی افغان‌ها شده است.اتحادیه اروپا  روزچهارشنبه، ۱۴ قوس با نشر در بیانیه گفته است:« ما از طالبان خواستاریم که این سیاست ناعادلانه را تغییر دهند و به تعهدات خود طبق قوانین بین‌المللی عمل کنند. این تعهدات شامل تضمین دسترسی برابر به آموزش و مراقبت‌های بهداشتی برای تمام افغان‌ها است.»

این درحالی است که در پی این تصمیم حکومت سرپرست طالبان در داخل افغانستان نیز این تصمیم با واکنش های زیادی مواجه شد.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *