دومین نشست سمینارهای «دیاسپورا و مهاجرت» چالش های فرهنگی و اجتماعی شهروندان مهاجر افغانستان در جوامع میزبان با حضور داکتر ذاکره حکمت برگزار شد

در دومین نشست از سلسله‌سمینارهای «دیاسپورا و مهاجرت» که با حضور داکتر ذاکره حکمت، رئیس شورای پناهندگان ترکیه و بنیان‌گذار انجمن آرسا، برگزار گردید، چالش‌ها و واقعیت‌های مهاجرت افغان‌ها در سطح جهانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در جریان این نشست، خانم حکمت با تأکید بر چندبعدی بودن پدیده مهاجرت، توضیح داد که مهاجرت صرفاً به معنای جابه‌جایی فیزیکی افراد نیست، بلکه فرآیندی پیچیده و همراه با تحولات روانی، اجتماعی و فرهنگی است که معمولاً با شوک فرهنگی آغاز می‌شود. او افزود که تفاوت‌های دینی، مشکلات زبانی، نیاز به آغاز زندگی از صفر، تفاوت نقش‌های زن و مرد در خانواده‌های افغان، بروز اختلافات میان والدین و فرزندان و دشواری‌های ادغام سالمندان در جوامع میزبان، از مهم‌ترین چالش‌های فرهنگی مهاجرین به شمار می‌رود.

در بخش دیگری از سخنرانی، داکتر حکمت به چالش‌های اجتماعی مهاجرین اشاره کرد و گفت که بازتاب منفی چهره مهاجران در رسانه‌ها موجب شده است که برخی از شهروندان کشورهای میزبان، مهاجران را تهدیدی برای جامعه خود تلقی کنند. او با اشاره به این‌که حتی کشورهایی مانند آمریکا که سابقه طولانی در پذیرش مهاجر دارند، در برخی موارد از حمایت مؤثر از آنان خودداری می‌کنند، افزود: جدایی از خانواده و دوستان، مشکلات روحی و روانی، محرومیت کودکان از آموزش مناسب، نبود بیمه کاری، دشواری در دریافت مجوز کار، تبعیض در محیط‌های کاری و بی‌هویتی و بحران هویتی برای کودکانی که در کشورهای میزبان به دنیا می‌آیند، از جمله مشکلاتی هستند که مهاجران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

در پایان این نشست، داکتر حکمت بر اهمیت ایجاد سازوکارهای عملی و مؤثر برای حمایت از مهاجرین و تضمین ادغام پایدار آن‌ها در جوامع میزبان تأکید کرد و خواستار همکاری نزدیک‌تر نهادهای ملی و بین‌المللی در جهت پاسخگویی به این چالش‌ها شد.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *